In mei 2018 hebben wij u al voorgesteld aan de One2Born 2.0 versie. Inmiddels zijn wij door continu te blijven verbeteren, optimaliseren en innoveren, aangekomen bij de 3.0 versie. De One2Born 3.0 nabroedhouder sluit perfect aan bij de automatisering van de broederij, functioneert perfect als afleidingsmateriaal voor de kuikens én vergaat in de stal. De eerste ervaringen zijn erg positief!

In mei 2018 is de One2Born 2.0 versie in gebruik genomen. Er is bij de 2.0 versie al een optimalisatieslag gemaakt door volledig over te gaan op papierpulp waardoor de dozen volledig te composteren zijn in de stal. Daarnaast is al een slag gemaakt om de trays beter te kunnen op- en afstapelen. Ook zijn bij de 2.0 en 3.0 versie de convectiekanalen geoptimaliseerd.

Inmiddels is er anderhalf jaar lang hard gewerkt om de One2Born 1.0 nabroedhouder tot in de details te optimaliseren en praktisch te maken. Tijdens dit proces is met name gefocust op het verwerken van feedback van de broederijen en vleespluimveehouders. Zo kwam de One2Born eerst met een doos welke perfect voldeed aan het uitkomstproces en het ei en kuiken beschermde, maar niet verging in de stal. Nu komen de nabroedhouders in één stuk genesteld aan op de broederij en doordat ze 180 graden te draaien zijn, zijn ze gemakkelijk op- en af te stapelen. De doos is hiermee overbodig geworden. Daarnaast kunnen de kuikens al het materiaal verpulveren en gebruiken als speelgoed, dat overigens 100% steriel is door de hitte waarin de nabroedhouders geproduceerd worden. De One2Born 3.0 nabroedhouder bestaat uit vijf rijen van tien, waardoor er 50 eieren op passen en een broedla in drie keer overgezet kan worden. Hiermee is een automatiseringsvraagstuk eenvoudig op te lossen voor de broederij.

In de One2Born 3.0 hangt elk ei vrij in de eizitting zodat venturi en convectie gegarandeerd kunnen worden. Dit geldt voor eieren van 45 tot 70 gram; er is hierbij rekening gehouden met de groei van het ei. Verder zorgt het materiaal en ontwerp ervoor dat kuikens zich vrijelijk kunnen bewegen, geen obstakels ervaren en zich niet kunnen verwonden als ze uitkomen. Ze kunnen nergens aan blijven hangen en kunnen niet uit de nabroedhouder vallen tijdens transport. Uiteraard is er tot slot rekening gehouden met ventilatie tussen de trays. De One2Born 3.0 nabroedhouders zijn volledig open, zodat overal lucht bij kan en de temperatuur over de gehele trays hetzelfde is tijdens transport en tijdens het uitkomstproces.

Al met al is de 3.0 versie van de One2Born voor ons een mooi resultaat en zijn de eerste ervaringen erg positief. Maakt u al gebruik van de One2Born in uw processen?