De afgelopen maanden hebben wij de ontwikkeling ingezet voor een trolley waarmee eieren op de One2Born 3.0 nabroedhouders zo efficiënt en veilig mogelijk vervoerd kunnen worden. Dankzij de feedback van broederijen, pluimveehouders en de chauffeurs die de eieren dagelijks vervoeren hebben wij een trolley kunnen ontwikkelen die het leveren van voorbebroede eieren een stuk gemakkelijker zal gaan maken en waarbij de eischaaltemperaturen tijdens transport eenvoudig tussen de gewenste temperaturen behouden kunnen blijven.

De nummer één prioriteit tijdens het ontwerpen van de trolley was een goede ventilatie. Zowel onder als boven en links als rechts van elke rij van de trolley is circa vijf centimeter luchtruimte ingebouwd, zodat de ventilatie zowel horizontaal als verticaal gewaarborgd wordt. Tijdens transport blijven de eischaaltemperaturen hierdoor stabiel tussen de 90 en 97 graden Fahrenheit bij een temperatuur van 30 á 31 graden Celsius met een volledige luchtstroom in de vrachtwagen. De setpoint is uiteraard afhankelijk van het type trailer.

Wat betreft het materiaal van de trolley en het plaatmateriaal hebben wij gekozen voor massief roestvrijstaal (RVS) 304 dat 100 procent te reinigen is en voldoet aan de standaarden van de broederij hygiëne. De trolley is voorzien van open structuren, dit betekent dat u overal bij kunt tijdens het reinigen en desinfecteren en dat er geen kieren of spleten aanwezig zijn waar vocht tussen kan komen. De trolley is daarnaast gepassiveerd waardoor het RVS een zelf herstellend vermogen heeft indien er een krasje of deukje op komt tijdens bijvoorbeeld het laden en lossen. Er kunnen zich op deze manier geen bacteriën en schimmels in de beschadigingen nestelen waardoor een optimale biosecurity bereikt kan worden.

De trolley is zo vormgegeven dat er per laag twee rijen van vier opgestapelde One2Born trays naast elkaar op passen en dit aan weerzijde van de trolley. Zo kunt u met vier trays tweehonderd eieren tegelijkertijd in de trolley plaatsen en af pakken, met een totaalgewicht van tien tot vijftien kilo.Dit is prettig werken én Arbo technisch verantwoord. De trolley kan minimaal vierduizend eieren vervoeren en is stevig en wendbaar. Daarnaast is de trolley 1.45 meter hoog waardoor u vrijwel niet boven uw macht hoeft te werken. Ook is er nagedacht over punten op verschillende hoogte met extra grip om de trolley veilig en comfortabel uit de vrachtwagen te lossen. Voor het bepalen van het totale formaat van de trolley is rekening gehouden met de breedte van meerdere vrachtwagens. De trolley is 70 centimeter breed en 1.18 meter lang. In een vrachtwagen van 2.40 meter breed passen exact twee dan wel drie trolleys naast elkaar. De trolley is voorzien van een systeem om de trolley gemakkelijk met een spanband of duwstang vast te zetten.

Al met al zijn onze trolleys uitvoerig getest en zijn de eindgebruikers van de trolleys bij het gehele proces betrokken geweest om ons constant te voorzien van feedback. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Gebruikt u de One2Born nabroedhouders al en bent u benieuwd naar de trolley? Of gebruikt u onze nabroedhouders nog niet maar wilt u de combinatie van de trays met de trolley graag eens uitproberen? Neem dan contact met ons op.