In onze vorige nieuwsbrief gaven wij al aan dat de feedback die wij ontvangen op de One2Born nabroedhouders erg positief is. De belangrijkste feedback die wij ontvangen betreft de eenvoud van het plaatsen van de eieren op de nabroedhouders, de opslag en het transport met behulp van de trolleys naar de pluimveehouder. En dit alles met een optimale biosecurity; iets waar wij trots op zijn en graag meer over vertellen!

De One2Born nabroedhouder maakt het gehele proces, van broederij tot pluimveehouder, een stuk eenvoudiger. De trays sluiten dankzij het formaat van tien bij vijf rijen aan op het formaat van de broedlades en bieden naast het gemakkelijk vullen het gemak van een stapelbaar effect. Daarnaast zijn de nabroedhouders 180 graden draaibaar wat het gehele proces met de One2Born nog gemakkelijker maakt.

Met betrekking tot het laden en lossen liep men er voorheen in het proces tegenaan dat strakke planningen nodig waren waarbij op dag 18 geschouwd werd, de eieren op de doos werden geplaatst en direct werden ingeladen voor transport. De One2Born maakt het mogelijk om de eieren zowel in voorbroed- als in nabroedkast onder optimale omstandigheden klaar te zetten voor transport. Zo kunnen de eieren vooraf al verpakt en klaargezet worden en kan de chauffeur de volgende ochtend, zonder verdere afhankelijkheid van broederij collegae, de One2born trays met eieren direct inladen. De gehele planning en logistieke werkverdeling is dus vele malen eenvoudiger en efficiënter geworden.

Daarnaast kan met het gebruik van de nabroedhouders een optimale biosecurity bereikt worden gedurende het proces. Dit komt doordat alle nabroedhouders door een droogoven met een minimale temperatuur van 200 graden Celsius gaan voor een aantal minuten. Tijdens dit proces worden alle bacteriën en virussen gedood. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Salmonella’s. De One2Born producten worden hier op reguliere basis op getest door een gekwalificeerd en gecertificeerd extern laboratorium. Al met al zorgt het gebruik van de One2Born voor het elimineren van de kans op zowel verticale als horizontale besmetting van kuikens, kan er geen ziekte-overdacht plaatsvinden, wordt het gebruik van antibiotica verminderd en levert het zowel een hoger werkplezier als een hoger rendement op met een groter dierenwelzijn.

De eerste broederijen hebben inmiddels gekozen om het overleggen van de eieren op de One2Born nabroedhouders te gaan automatiseren. De eerste tekeningen van een overlegkop zijn gemaakt om tot een perfecte en efficiëntie wijze van overleggen van de eieren te komen. Het gemak dat de One2Born trolley biedt in opslag, transport en een gemakkelijke manier van laden en lossen, geeft de overtuiging dat One2born een compleet en ontzettend goed concept-product is. Het One2Born concept werkt bewezen – voor zowel de broederijen als de pluimveehouders – en is in combinatie met de automatisering de weg naar de toekomst!

Gebruikt u de One2Born al en heeft u feedback voor ons?

Of gebruikt u de nabroedhouders nog niet maar wilt u deze graag eens uitproberen? Neem dan gerust contact met ons op via info@one2born.com of bel ons op 0031 41 27 24 994.